El Blanc XXV bílé víno 0,75l - Albet i Noya

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- El Blanc XXV bílé víno 0,75l - Albet i NoyaSkladem 1 ks912 Kč754 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Bílé suché víno vyrobené z odrůd VIOGNIER, VIDAL (kříženec Ugni blanc a Seyval blanc), MARINA RION. Marina Rion je předfiloxérní druh révy podobný Rieslingu, kterou Albet i Noya pěstuje v malém množství, jako jediný, ve Španělsku. Hektarová výnosnost je velmi malá, pohybuje se okolo 3500 kg/Ha. Hrozny se sbírají a třídí výhradně ručně. Po fermentaci zraje část vína, v dubových sudech značky Allier, a část vína v nerezových tancích. Kvasinky jsou přítomny ve víně a jsou promíchávány po celou dobu zrání "batonage". Toto víno je nejlepším produktem vinařství Albet i Noya. Je vyrobeno z origináních odrůd v limitované edici 2700 lahví.
POPIS : víno má citronově žluté zabarvení se zlatavými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je čistá, intenzivní, s projevy máslové hrušky, tropického ovoce, citrusových plodů, vanilky, s lehce anýzově-pelynkovým pozadím. Víno je komplexní, dobře vyvážené, plné, s velmi dobře integrovanou kyselinou a dominující chutí kandovaného ovoce, která je velmi dobře propojená s chutí pražených mandlí, čerstvě opečeného toustu a jemnou mineralitou. Dochut je dlouhá a intenzivní. Víno má velký potenciál k dalšímu vývoji při archivaci.
SNOUBENÍ S POKRMEM : grilované ryby, grilovaná zelenina, výraznější úpravy rýže a těstovin, středně zralé tvrdé sýry, jamon, Sushi
TEPLOTA PODÁVÁNÍ : 9-11°C
OCENĚNÍ : víno se servíruje v nejlepši restauraci na světě Celler de Can Roca (Girona-Španělsko)
POPIS : víno má citronově žluté zabarvení se zlatavými odlesky a vysokou viskozitu. Vůně je čistá, intenzivní, s projevy máslové hrušky, tropického ovoce, citrusových plodů, vanilky, s lehce anýzově-pelynkovým pozadím. Víno je komplexní, dobře vyvážené, plné, s velmi dobře integrovanou kyselinou a dominující chutí kandovaného ovoce, která je velmi dobře propojená s chutí pražených mandlí, čerstvě opečeného toustu a jemnou mineralitou. Dochut je dlouhá a intenzivní. Víno má velký potenciál k dalšímu vývoji při archivaci.
SNOUBENÍ S POKRMEM : grilované ryby, grilovaná zelenina, výraznější úpravy rýže a těstovin, středně zralé tvrdé sýry, jamon, Sushi
TEPLOTA PODÁVÁNÍ : 9-11°C
OCENĚNÍ : víno se servíruje v nejlepši restauraci na světě Celler de Can Roca (Girona-Španělsko)