HuyFong Sriracha Chilli Sauce 435ml

Skladem
Výrobce: Huy Fong Foods, Inc.
Balení: Plast
Obsah: 435 ml
Kód: 42037
bez DPH: 136,52 Kč
s DPH (15%): 157,00 Kč
Počet kusů: Vložit do košíku

HuyFong Sriracha Chilli Sauce 435ml


Sriracha , tuto omáčka není třeba moc sáhodlouze představovat. Světoznámá omáčka, pojemnovaná podle thajského městečka Si Racha, se stala pro většinu milovníků pálivého tou "osudovou" tou u které to všechno začalo. Krásně sladěná chuť česneku a palivých chilli papriček , která se hodí téměř ke každému pokrmu. Omáčka pochází od firmy Huy Fong, která tyto omáčky vyrábí v Kalifornii v USA. Ač řada jiných firem vyrábí také tuto omáčku, Sriracha od Huy Fong je právem považována za nejchutnější a nejkvalitnější. Ochutnejte i Vy pravou chuť Asie, rozhodně nebudete litovat.

Obsah balení: 435 ml




I když je omáčka Sriracha (známá také jako „omáčka s kohoutem“) na chilli scéně teprve od roku 1980, prohnala se kulinářským světem jako velká bouře a velice rychle si jej podmanila svou chutí – je jedinečná, návyková a neskutečně univerzální.

Co je vlastně Sriracha?


Jasně červená, víceúčelová pálivá omáčka se vyrábí z červených chilli papriček, česneku, octa, soli a cukru. Omáčka je pikantní a lehce pálivá s jemným náznakem sladkosti, díky které vybočuje z řady ostatních pálivých omáček.
Srirachu běžně potkáte v thajských, čínských a vietnamských restauracích, kde se podává k jídlům jako dochucovadlo. Nejoblíbenější značka - Huy Fong Foods se vyrábí v USA. Majitelem je vietnamský imigrant, který omáčku pojmenoval po thajském městečku Sri Racha. Původ omáčky a vlivy, které na ni působily, jsou stejně multikulturní jako její dosah. Už dávno není výsadou asijských restaurací, obsadila kuchyně slavných šéfkuchařů, najdete ji na stránkách kulinářských časopisů a v regálech obchodů po celých státech (a samozřejmě také v Pochutnej si!). Omáčka je tak rozšířená, že její složení na etiketě láhve je přeložené do pěti jazyků.

Trocha historie


David Tran emigroval z Vietnamu na začátku 80. let a usadil se v Los Angeles. Žádná z dostupných omáček mu nechutnala, začal si tedy vyrábět svou vlastní podle původních thajských receptů. Nejdříve omáčku prodával ze své dodávky, omáčka byla ale tak populární, že založil firmu Huy Fong Foods. Společnost se rychle rozrůstala - dnes se ročně prodá přes 10 milionů lahví Huy Fong Foods Sriracha Sauce.

Jak Srirachu používat


Sriracha je opravdu velmi univerzální. Zde je pár tipů pro inspiraci, jak si ji vychutnat:

Přímo:


původně se Sriracha používala jako omáčka k namáčení (dip). Vymáčkněte trochu do mističky nebo přímo z láhve na vaše oblíbené jídlo.

Omáčky:


pikantní chuť Srirachy výborně ladí s krémovými dipy a omáčkami. Vmíchejte trochu Srirachy do kysané smetany, majonézy nebo tvarohu.

Polévky/dušená masa:


ve vietnamských restauracích podávají Srirachu k polévce pho, klidně ji přidejte k vývarům, do rajské polévky nebo do gaspacha. Také krémové polévky dostanou díky Srirache správný říz.

Maso a marinády:



dá se říci, že maso a Sriracha byli stvořeni jeden pro druhého. Přidejte ji do marinád, BBQ omáček, fantastický je v masových kuličkách nebo v sekané, určitě ji vyzkoušejte i na kuřecí křídla.

Vajíčka/sýry:



cokoliv krémové konzistence, včetně sýra a žloutků, perfektně vyvažuje ostře pikantní chuť Srirachy. Přidejte ji do makaronů se sýrem, sýrových dipů, sýrových kuliček, nebo do míchaných či smažených vajíček.

Nápoje:


Sriracha dodá nový rozměr Bloody Mary nebo rajčatové a zeleninové šťávě.
V roce 2011 dokonce vyšla kuchařská kniha s 50 recepty, věnovaná celá Srirache: The Sriracha Cookbook: 50 "Rooster Sauce" Recipes that Pack a Punch. Tato knížka je důkazem, jak je Sriracha oblíbená, univerzální a trendy.

Složení: Chili, cukr, sůl, česnek, destilovaný ocet, sorban draselný, sodný bisulfát jako konzervační přísady a xanthanová guma.


Země původu: USA

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: