Pralina Sugo alla Puttanesca 180g

Skladem
Výrobce: Pralina
Balení: Sklo
Obsah: 180 g
Kód: 55005
bez DPH: 60,00 Kč
s DPH (15%): 69,00 Kč
Počet kusů: Vložit do košíku

Sugo alla Puttanesca



Omáčka puttanesca je tradiční italský pokrm, jehož pojmenování pochází z Neapoli po tamních prostitutkách. Pasta alla Puttanesca znamená "těstoviny, jak je dělala prostitutka". Původ tohoto pojmenování je otázkou diskuse. Jednou z možností je, že poukazuje na jeho ohnivost, ostrou chuť i kořeněnou vůni. Další možností je, že pokrm byl nabízen potenciálním zákazníkům za velmi nízkou cenu, aby byli takto snadněji vlákáni do domu se špatnou pověstí. Podle kuchaře Jeff Smitha z "Frugal Gourmet" název spíše vychází z faktu, že je rychlé a laciné a prostitutky si je mohly připravit v krátkých přestávkách mezi jednotlivými zákazníky. Suroviny pro "sugo alla puttanesca" jsou snadno dostupné a vychází z typických plodů hojně se vyskytujících ve Středomoří. Jde o omáčku z rajčat a černých oliv, s cibulí a česnekem na olivovém oleji, okořeněnou italskými chilli papričkami "peperoncini" a kapary ve vinném octě. Může být podávána s libovolnými italskými těstovinami (špagety, pappardelle aj.).

Skvěle dochutí pizzu nebo opékaný chléb. Vyzkoušejte také při přípravě tuňákových steaků nebo tresčích filet.

Omáčky připomenou bohaté a plné chutě léta. Vybraná zelenina a ta nejlepší, chutná rajčata, připravená na extra panenském olivovém oleji, fantasticky dochutí všechny druhy těstovin. Nechají Vám ale také dost prostoru pro Vaši vlastní kuchařskou invenci - můžete je totiž použít jako základ pro další vaření, smíchané s bešamelem nebo majonézou skvěle doplní maso, jsou vynikající na pizzu, do masového ragú, přelité přes rybu a zapečené... jistě vymyslíte spousty dalších receptů.



Hlavní snahou společnosti PRALINA, působící na samém jihu slunečné Itálie, je oživit zapomenuté tradice. Tuto svou vášeň podpořili výzkumem a vytvořili celou řadu chutí, které svědčí o skutečném bohatství italské gastronomie. Od počátku existence je pro ně velkou výzvou proměňovat bylinky a zeleninu, pěstované v oblasti Salento, na chutné výrobky; vše podle pravidel, která jsou v tradiční italské kuchyni stále živá.


Omáčky, nakládaná zelenina, zeleninové pomazánky či směsi na bruschetty obsahují jen ty nejlepší přírodní suroviny a chutnají jako právě přinesené z babiččiny spíže plné domácích pochoutek, přičemž však splňují ty nejvyšší standardy kvality. Pralina je certifikována pro produkci organických výrobků.



Složení: Rajčata, černé olivy, extra panenský olivový olej, kapary, ančovičky, česnek, petržel, feferonky, sůl.



Omáčku ohřejte v hrnci nebo na pánvi, přelijte přes uvařené těstoviny, chviličku orestujte a servírujte.

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: