29. listopadu 2013 - Soutěž v pojídání pálivého O plechového Gorola

Hltáte feferonky jako nic? Krmíte se tabaskem, jako by to byla přesnídávka pro mimina? Pak jste možná ten pravý adept do soutěže o plechového Gorola, soutěže, ve které se v pojídání pálivých pokrmů utkají ti nejotrlejší chilli nadšenci. První klání tohoto druhu v našem regionu se uskuteční pod záštitou pochutnejsi.cz v jablunkovském hotelu Stará Ameryka v pátek 29.11.2013 od 17:00 hodin. Pokud si netroufáte soutěžit, ale pálivé pochoutky vás lákají, přijďte do hotelové restaurace ochutnat speciální chilli menu, které bude k mání po celý týden před akcí a také o víkendu po soutěži.

Soutěže v pojídání pálivého jsou ve světě velmi oblíbené a pozvolna pronikají i k nám do České republiky. Mezi největší patří Mistrovství ČR a SR v pojídání chilli v Brně, kde se setkaly na tři tisíce milovníků chilli. Pochutnejsi.cz bylo jakožto největší dovozce kvalitních chilli specialit do Česka hlavním partnerem tohoto mistrovství.  

Nenechte si proto ujít tuto netradiční, adrenalinovou a divácky velmi zajímavou soutěž. Pokud si netroufáte soutěžit, přijďte aspoň podpořit odvážné borce, čeká vás zajímavý doprovodný program a pro vítěze máme připraveny hodnotné ceny. V Jablunkově ve Staré Ameryce bude v pátek 29.11. tedy pořádně horko! Do soutěže se můžete hlásit osobně přímo v restauraci, na info@ameryka.cz nebo na telefonu 595 170 311.

Pro soutěžící máme připraveno opravdu žhavé menu:

1) Plamenný welcome drink (speciální chilli welcome drink)
2) Lehce pikantní masový předkrm (kečup, hořčice, bbq)
3) Horký pozdrav z Belize (chilli omáčka plná sluníčka)
4) Sladké chilli bonbóny
5) Čerstvé habanero papričky
6) Zavařované Naga Jolokia
7) Satanovo políbení (chilli omáčka)
8) Tajemný škorpion z Trinidadu (chilli omáčka)
9) Chuť tropického ovoce s mírnou dávkou extraktu (chilli omáčka )
10) Tropická pálivost s větší dávkou extraktu
11) EXTRAKT 6,4 M SHU



18. října 2013 - Degustace Cesta kolem světa

Termíny: 18.15 hodin a 20.15 hodin
Cena: 250,- Kč (pro členy klubu 200,- Kč)

Vydejte se s námi na cestu plnou chutí a vůní! Budeme objevovat vína domácí i ta z dalekých krajů, k tomu zakousneme vybrané specialitky. Společníka nám bude pro tentokrát dělat Honza Haleš z Mladé Boleslavi, náš kamarád a velký znalec vína. Věříme, že si společně užijeme báječný večer, kdo zažil "kluky v akci", ví, že to bude stát za to :)
Počet účastníků je omezen, proto neváhejte a místa si rezervujte s předstihem.

Máte na výběr ze dvou termínů: v 18.15 nebo ve 20.15 hodin.

Pro členy klubu Pochutnej si! je cena této degustace pouze 200,- Kč.



20. září 2013 - Degustace biodynamická vína

Termíny: 18.15 hodin a 20.15 hodin
Cena: 199,- Kč

Biodynamická vína špičkové kvality doplní vybrané specialitky mezinárodní kuchyně.




9. srpna 2013 - Degustace biodynamických vín

Termíny: 18.15 hodin a 20.15 hodin
Cena: 199,- Kč
 
Opět máte možnost ochutnat špičková biodynamická vína a samozřejmě nebude chybět něco k zakousnutí; připravujeme pro vás menu, ve kterém vám, mimo jiné, představíme naše nejnovější produkty britské značky Stokes. Neváhejte, místa se rychle plní a bude to stát za to:)


14. června 2013 - Pivní degustace

Termíny: 18.15 hodin a 20.15 hodin
Cena: 150,- Kč

Plníme slib a zveme vás na dlouho očekávanou pivní degustaci k nám do Pochutnej si! v Třinci. Večerem vás provede náš kamarád, velký odborník na pivo a pivovarnictví, ochutnáte dvanáct různých piv, světlá, tmavá, pšeničná, české i zahraniční speciály. K pivu vám samozřejmě nabídneme vhodné pohoštění. Opět můžete vybírat ze dvou termínů: 14.6. v 18.15 hodin nebo 14.6. ve 20.15 hodin. Cena degustace je 150,- Kč, místa si rezervujte předem na prodejně. Těšíme se! 




12. dubna 2013 - Španělská bio vína a biodynamická vína

Termíny: 18.00 hodin a 20.15 hodin
Cena: 129,- Kč

Degustace proběhne v prodejně Pochutnej si! v Třinci  na Kopernikově ulici. Místa si rezervujte přímo na prodejně,  nebo na telefonním čísle 558 986 152, případně na e-mailu info@pochutnejsi.cz
Počet míst omezen na 15 účastníků, proto je rezervace platná až po uhrazení vstupného.



 
Biodynamická vína jsou luxusní přírodní vína bez použití jakýchkoliv chemických látek, herbicidů, pesticidů, fungicidů, umělých barviv, kvasinek, aromat a ostatních syntetických přídavných látek. Je to jakási nadstavba bio vín. Čím zdravější a odolnější vinná réva, tím lepší hrozny a takové je právě biodynamické víno. Veškerá síla rostliny je pak předávána hroznům, kdy v květu rostlina přijímá nový život a v plodu nalézáme završení této energie. Jednoduše řečeno, jde o to, aby byla zdravá půda, zdravá rostlina a zdravý hrozen s nakumulovanou esencí. Víno s takovouto energií pak daruje člověku životodárnou sílu, osvěžuje a posiluje zdraví člověka.

Návrat k přírodě zažívá v poslední době nebývalou renesanci a trend bio (a v naší zemi zatím neobjevené biodynamiky) si pomalu, ale jistě vydobývá své pevné místo na slunci. Stále více lidí dává přednost kvalitě před kvantitou (i přes ekonomickou krizi), klade větší důraz na své zdraví a nechce navíc do těla přidávat „chemii“ a zbytečně zatěžovat již tak „zanesený“ organismus. Ne náhodou je i proto biodynamické víno oceněno certifikátem „Nejzdravější víno na světě“.

Zdroj: www.wine.cz


ARCHIV OCHUTNÁVEK



15. a 16. března 2013 - Vinařství Zborovský

Degustační menu

3.
Rulandské šedé pozdní sběr 2011

Sýr brie doplněný sladce pikantní ovocnou salsou Lazzaris z pomerančů a z lesních plodů
Sýr gorgonzola v doprovodu BIO hruškového džemu Lazzaris s 80% podílem ovoce
 
4.
Pálava výběr z hroznů 2011
Grilované kuřecí prso s omáčkou Melinda's Mango Habanero Pepper Sauce z Kostariky a medovou hořčicí Panola Chipotle Honey Mustard z USA
 
5.
Rulandské modré klaret výběr z hroznů 2011

Chléb Morávka, připravovaný dle staročeské receptury z žitného kvasu v parních pecích, obložený belgickou švestkovou paštikou a kupičkou BIO švestkového džemu Lazzaris
 
6.
Cabernet Moravia pozdní sběr 2011

Krkovička z naší vlastní udírny, doladěná fantastickou grilovací omáčkou Hunt´s Hickory Brown Sugar
 
7.
Zweigeltrebe výběr z hroznů 2011

Pravé španělské chorizo
Domácí uzená kýta bez kosti třineckého řezníka pana Františka
 
8.
Medovina (vinná z Muškátu Ottonelu) 2011
Čokoláda Valor / Prezidentské Andělské pralinky