Nejlepší chilli

Toto je recept na nejlepší chili, jaké se vám kdy podaří uvařit. Neobvyklé přísady jako kakao nebo pivo vytvoří spolu s kořením pokrm, nad kterým se vám budou sbíhat sliny a všichni budou žadonit o recept. Odvážné duše, které mají rády pořádně ostrá jídla, zdvojnásobí dávku pálivé omáčky :)

 

Budete potřebovat:

 

1 kg mletého libového hovězího masa

½ kg mletého libového vepřového masa

4 stroužky česneku, jemně nasekané

1 hrnek jemně nakrájené cibule

1 hrnek rajčatové omáčky passata (250 ml)

1 hrnek vody

1 malá plechovka piva (300 ml)

3 polévkové lžíce chilli

2 polévkové lžíce instantního hovězího vývaru (nebo 3 kostky)

2 polévkové lžíce mletého kmínu

2 lžičky sladké papriky

2 lžičky drceného oregana

2 lžičky cukru

½  lžičky mletého koriandru

1 lžičku neslazeného kakaa

½  lžičky Vaší oblíbené pálivé chilli omáčky

1 lžičku kukuřičné mouky

1 lžičku hladké pšeničné mouky

1 lžičku horké vody

 

Jak na to:

 

1. Smíchejte oba druhy mletého masa. Ve velkém kastrolu nebo pánvi opečte dohněda polovinu množství mleté masové směsi, vypečený tuk odeberte.

 

2. Opečené maso vyjměte z pánve a odložte, na řadě je druhá půlka masa. Tu tedy taky opečte dohněda a dejte stranou. Na pánvi by vám měly zbýt asi 2 lžíce vypečeného tuku.

 

3. Přidejte česnek a cibuli, opékejte a míchejte, dokud nezměknou.

 

4. Přidejte odložené opečené maso. Smíchejte rajčatovou omáčku, vodu, pivo, mleté chilli, vývar nebo rozdrobené kostky, kmín, papriku, oregano, cukr, koriandr, kakao a pálivou omáčku, směs přidejte k masu. Dobře promíchejte.

 

5. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a zakryté pomalu duste 2 hodiny.

 

6. V malé misce smíchejte pšeničnou a kukuřičnou mouku, přidejte teplou vodu a dobře promíchejte.

 

7. Vmíchejte do chili a nechte zakryté povařit ještě 20 minut.

 

Diskuze:

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: