Marinovaná krůtí pečeně s těstovinovým salátem

Suroviny:

1 kg krůtího masa
Omáčka Hunt´s Hickory & Brown Sugar BBQ
Trocha soli

1 balení těstovin Delverde Farfalle
400 g mražené nebo čerstvé zeleniny dle vlastní chuti
Hrst piniových oříšků
Trocha soli a pepře
Olivový olej
Hrst bazalky



Příprava:

Krůtí maso nakrájíme na přiměřené kousky, trochu osolíme a zalijeme omáčkou Hunt´s. Záleží jak výraznou chceme mít chuť pečeně, já jsem dala asi 3 velké lžíce omáčky. Maso s omáčkou pořádně promícháme, trošku podlijeme vodou a dáme péct na 220°C asi na hodinu a půl.
Těstoviny dáme na 9 minut vařit do vroucí osolené vody. Ve vetší pánvi na olivovém oleji orestujeme zeleninu a piniové oříšky. Uvařené těstoviny přidáme k hotové zelenině, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou bazalku, zakápneme olivovým olejem a zamícháme. Můžeme podávat hned, nebo salát uložíme do ledničky a servírujeme vychlazený. Dobrou chuť!

Foto a recept: Kristýna Palečková





Diskuze:

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: