HOISIN hamburgery

 

Tyto burgery si můžete připravit doma na grilovací pánvi, ale stejně dokonalé budou i na grilu.

 

Suroviny:

500 g mletého libového hovězího masa

čerstvě mletý černý pepř a sůl

1/4 šálku Soy Vay Hoisin Garlic Marinade + 1/4 šálku na potření

8 jarních cibulek

1/2 lžičky sezamového oleje + trochu na potření

4 sezamové housky, opečené

1/2 hrnku majonézy

chilli omáčka

12 tenkých plátků salátové okurky

 

Příprava:
V misce smíchejte maso s omáčkou a dostatkem černého pepře, osolte podle chuti. Propracujte nejlépe čistýma rukama, aby se suroviny dobře promísily. Ze směsi zformujte 4 placičky.

Na středním plameni pořádně rozehřejte velkou pánev zlehka potřenou olejem. Opatrně vložte burgery tak, aby nebyly na sebe příliš namačkané. Opékejte asi 5 minut, otočte a grilujte další 3-4 minuty. Během poslední minuty grilování můžete burgery ještě potřít omáčkou Soy Vay Hoisin Garlic Marinade.

Mezitím potřete jarní cibulky olejem, osolte a grilujte 3-4 minuty. Rozkrojte na asi 8 cm kousky.

Ogrilujte půlky housek, řeznou plochou dolů.
     
Majonézu smíchejte s vaší oblíbenou chilli omáčkou, zde záleží na chuti a pálivosti, kterou snesete.
Na housku navršete trochu majonézy, plátky okurky, přidejte hotové burgery a jarní cibulky. Přiklopte vrškem housky potřeným ochucenou majonézou.



Víte, že:

Hoisin Garlic Asian Glaze and Marinade je výborná omáčka, kterou hojně využijete při vašem domácím kulinaření, s její pomocí totiž až neuvěřitelně snadno připravíte senzační pokrmy. Můžete s ní marinovat a potírat kuře, ryby, zeleninu, hovězí nebo ji použijte jako základ pro stir-fry ve woku nebo grilování. Její příjemnou chuť si oblíbí i vaše děti. Poslouží taky jako báječný dárek!

Hoisin Garlic Asian Glaze and Marinade získala v New Yorku stříbrnou medaili na soutěži Outstanding Cooking Sauce — NASFT (soutěž o výjimečnou omáčku). Recept na tuto originální a klasickou omáčku vymysleli v roce 1982 jeden židovský chlapec a čínská dívka z Kalifornie. Marinovali v ní maso, připravovali špízky a prodávali je na lokálních trzích. Zprávy o této fantastické košer omáčce s hoi sin základem a česnekem se rychle šířily. Poptávka neuvěřitelně rostla a dvojice kamarádů si založila společnost Soy Vay Enterprises, Inc., aby s ní zvládla udržet krok. Od té doby uběhla spousta času, ale i přesto je Hoisin Garlic Asian Glaze and Marinade pořád velkým hitem v kuchyních po celém světě. Je vyrobená ze sojové omáčky bez konzervantů a dalších surovin nejvyšší kvality.




Diskuze:

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: