Gratinovaný kozí sýr s medem a mandlemi

Suroviny pro 1 porci:

1/4 červené papriky
citron
125 g plátek sýra Bettine Honig (krémový kozí sýr s medem)
2 lžíce plátkovaných mandlí
1 lžíce rozpuštěného másla
100 g různých salátových listů
2 lžíce olivového oleje


Příprava:

Rozehřejte troubu na nejvyšší teplotu, pokud máte, zapněte funkci gril. Papriku nakrájejte na malé kousky. Citron důkladně omyjte, žlutou kůru nastrouhejte a z citronu vymačkejte šťávu. Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj plátek sýra. Posypte plátky mandlí a pokapejte rozpuštěným máslem. Plech vložte do trouby na nejvyšší pozici a 2-3 minutky grilujte, až se sýr začne topit a mandle zezlátnou.
Na talíř rozprostřete salát, posypte paprikou a citronovou kůrou. Dochuťte citronovou šťávou a olejem. Na takto připravený talíř položte horký sýr a ihned podávejte.

Diskuze:

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: