Chilli con carne lasagne

Suroviny / 6 porcí:

 

1 polévková lžíce olivového oleje

2 celerové řepíky, tence nakrájené

1 cibule, jemně nasekaná

1 mrkev, jemně nasekaná

2 stroužky česneku, nasekané

650g mletého libového hovězího masa

1 1/2 lžičky sušených chilli vloček nebo nasekaná sterilovaná chilli paprička

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mleté skořice

2 polévkové lžíce rajčatového protlaku

2 x 400g plechovky celých loupaných rajčat nebo 2 sklenice Salsa di pomodoro

400g plechovka tmavých fazolí, scezených, propláchnutých

2 polévkové lžíce nasekaného koriandru, plus navíc k servírování

balíček plátků těstovin lasagne

150g čedaru, nastrouhaný

200g zakysané smetany

 

Příprava:
 

Předehřejte troubu na 200° C (horkovzdušnou na 180°C).

Na středním plameni rozehřejte ve velkém hrnci olej. Přidejte celer, cibuli, mrkev a česnek, za stálého míchání opékejte asi 5-6 minut, dokud nezměknou a lehce zezlátnou. Vložte mleté maso, vařečkou oddělujte hrudky a opékejte dalších 5-6 minut do hněda. Přidejte koření, rajský protlak a za stálého míchání ještě 2 minutky povařte. Přilijte rajčata, fazole a 1/2 šálku (125 ml) vody a za občasného míchání nechejte 25 minut dusit, omáčka by měla zhoustnout. Vmíchejte koriandr a dochuťte solí a pepřem.
 

Dno hlubšího zapékací misky o rozměrech 20cm x 30cm pokryjte tenkou vrstvou omáčky, na ni rozložte první vrstvu lasagní tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Na těstoviny lžící navršete 1/2 množství chilli, lasagne, zbytek chilli a dokončete vrstvou lasagní. V misce smíchejte smetanu s čedarem a rovnoměrně rozetřete na poslední vrstvu těstovin.

Pečte 20-25 minut dozlatova a až budou lasagne probublávat. Posypte zbylými lístky koriandru a podávejte.


 

 

Diskuze:

Kontakt:

Vložit nový příspěvek: